Bijzonderheden lessen

Eventuele bijzonderheden worden voor 13:00 op onze website vermeld.
Maandag 24 juni gaan de lessen _NIET_ door ivm de hitte.

Nieuws brief

Wij communiceren steeds meer via email naar onze leden.
Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Mail dan "info aan" naar lessen@satana.nl

KNHS-dressuur wedstrijd

Inschrijven voor het indoor seizoen 2017/2018 kan via: MijnKNHS!
De datums zijn te vinden in onze KNHS Agenda.

Dagbesteding

Op onze manege is plaats voor dagbesteding voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of lichamelijke beperking. De dagbesteding bestaat voornamelijk uit paarden verzorgen en terreinonderhoud.
Gelieve contact op te nemen met Ritty van der Velden: info@satana.nl / 06-53481010

Bang voor paarden?

Bang voor paarden of paardrijden? Maar wilt u toch graag met paarden bezig zijn? Wij hebben hele brave paarden en pony’s en hele kundige instructrices in huis die u of uw kind helpen over de angst heen te komen. We beginnen altijd met de kennismaking met het paard op stal en uw mag zelf uw grenzen aangeven. Daarna gaan we of met het paard aan de hand werken of als u dat aandurft een stukje rijden.
Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Afbeeldingsresultaat voor mail

[Kik op de foto voor een grotere foto]

Billy 2010

Ik ben dus Billy, zoals je ziet ben ik een (blauw)schimmeltje. Ik ben een heel klein B ruintje, maar sterk als een paard. Ik vind het erg leuk als je lekker met me komt knuffelen. Springen en dressuur zijn allebei favoriet, maar ook spelletjes/kinderfeestjes en buitenritjes zijn erg leuk. Ik heb er alleen een hekel aan als je mij onterecht een tik met de zweep geeft, dus je bent gewaarschuwd.

 

 

 

Cindy 2010Ik heet Cindy. Ik ben de eerste manege pony! Ik ben dus al wat ouder, maar soms heb ik zin om te crossen! Meestal ben ik heel lief en menig manegeruiterje heeft op mij zijn 1e proefje gereden. De meeste proefjes ken ik dan ook bijna uit mijn hoofd. Op de manege heb ik meerdere kinderen gekregen. 2 daarvan lopen ook in de lessen mee: Sunny en Escape. Ben je benieuwd naar mijn andere kinderen neem dan eens een kijkje in de fotoalbums op de manege. 

 

 


Lady 2010
Ik ben dus Lady, Ik ben een hele lieve Haflinger merrie. Dressuur en springen vind ik wel leuk, maar je doet me pas echt een plezier met de aardappelrace. Weet je waarom? Als ze de aardappel laten vallen kan ik hem lekker opsmullen. Het is trouwens wel flauw dat ze hem dan steeds van me afpakken als ik net mijn tanden erin heb gezet. 

 

 

 

Honey 2010Hee hallo! Wat leuk, ik ben Honey. Ik ben een (blauw)schimmel, al ben ik meer wit dan blauw. Ook ik vind het leuk om te dressuren/springen, ook spelletjes en buitenritten zijn in trek. Maar ik heb een nieuwe favoriete bezigheid. Namelijk wedstrijd-rijden. FNRS, maar ook KNHS wedstrijden heb ik gereden samen met een leaseruiter. Alleen willen jullie mij voorzichtig aansingelen. Ik vind het fijn als je na het aansingelen, een rondje met mij wandelt. En dan pas opstijgt, dan kan ik de druk wat beter verdelen.

 Moonlight 2010
Moonlight dat ben ik. Ook ik ben een oude pony van Sarana. Ik heb met haar M gesprongen. Nu zij te groot voor mij is loop ik mee in de manege lessen en dat vind ik geweldig. Dressuur en springen doe ik beide graag. Op Satana heb ik een veulentje gehad. Ik was al drachtig (zwanger) toen Ritty mij kocht. Dat veulentje heette Sunlight, maar is nu niet meer op de manege. Tja Ritty kan niet alles houden...

 Sherry 2010Mijn naam is dus Sherry. Mijn naam is nogal dubbelzinnig. Ik ben vernoemd naar een kers of een alcoholische drank. Ik zeg kers, want van alcohol ga je zo van rijmen.... Dressuur of springen geen probleem,"HIK", met gemak help ik je door de moeilijkheden heen "HIK". * oepsie *

 

 

 


Starlight 2010

Hoi Hoi, Starlight, dat ben ik! Sinds 6 december 2008 sta ik weer op Satana. Misschien ken je mij nog van vroeger, toen was ik de pony van Natasja en een jaartje van Tamara omdat Natasja overging op een paard. Daarna ben ik verkocht aan een meisje hier in de buurt omdat ik nog wat te fris was om manege lessen te draaien. Ondertussen ben ik wel wat rustiger geworden en is ook dat nieuwe meisje overgegaan op een paard en mocht ik terug komen bij al mijn oude vriendinnetjes. Sonic, Moonlight en dat kleine onderdeurtje Champion. Ik heb voorheen Z dressuur en M springen gelopen. En hoop dus net als mijn collega's veel aan jullie te kunnen leren.

 

Sonic 2010

Hoi, ik ben Sonic. Sommigen kennen mij nog wel van vroeger. Ik ben een pony van Tamara geweest tot ik verkocht werd aan een meisje hier ver vandaan. Met Tamara ben ik vroeger Z springen en Z1 dressuur geweest. Nu ben ik door Ritty terug gekocht om lekker in de lesjes mee te draaien. Daar ben ik erg blij mee, want nu ben ik ook weer bij mijn vriendinnetjes Moonlight en Champion. Want daar ben ik vroeger veel mee op wedstrijd geweest. Verder vind ik eigenlijk alles leuk om te doen, zolang je maar lief voor me bent.

 

 

Spikey 2010

Ik ben een bruinbonte ruin, tot nu toe de enige bonte manege pony. Dus mij vind je zo terug! Spikey is mijn naam. Ik ben binnengekomen als verkooppony, maar de manege kindjes vonden mij zo leuk (Wat ik ook ben natuurlijk!) dat ze me hebben gehouden. Ik vind eigenlijk alles wel leuk om te doen en doe het dan ook graag. Ik sta alleen nog wel eens stil in het midden om te mesten en voor de rechtergalop moet je wel heel goed de juiste hulpen geven. Anders gallopeer ik lekker verkeerd aan.

 

 


Siran 2010

Bij deze stel ook ik mij even voor. Spiering's Siran is mijn volledige naam. Maar noem mij maar Siran. Ik ben een volbloed arabier en heb vroeger met Tamara veel wedstrijden gereden. We zijn samen Z2 dressuur, ZZ springen en Z SGW geweest. Toen was ik nog hengst met hengstenmanieren. Ondertussen ben ik al behoorlijk wat jaren ruin en mijn hengstenmanieren ben ik bijna volledig verleerd. Ook ik ben wat jaren bij een ander meisje geweest, totdat ik werd terug gekocht door Ritty. Om nu de ruiters op Satana te leren hoe je netjes moet rijden, want als je mij niet exact de goede hulpen geeft doe ik niet wat je van mij vraagt.

 

HALLO! Ik ben Icarly, een bruine merrie van ongeveer 1,35. Ik ben in december 2011 op de manege aangekomen en ben toen voorzichtig aan ingezet in het manege werk. Niet omdat ik stout ben, maar vanwege mijn leeftijd. Ik was pas 4 jaar oud. Maar ik vind het hier heel erg gezellig. Dus ik ga goed mijn best doen zodat ik hier nog lang kan blijven wonen. Alleen vind ik stilstaan nog een beetje lastig, dus zorg ervoor dat je beugels vast op maat zijn gemaakt, voordat je opstijgt dan kunnen we gelijk beginnen.

greyGrey, blauwschimmel merrie. Op 3 jarige leeftijd ben ik binnen gekomen bij Manege Satana. Ik was toen nog onbeleerd. Nadat Natasja en Tamara mij rustig hadden voorbereid op het dragen van een ruiter en het leren van alle figuren. Mocht ik rustig aan kennismaken met het rijden van manege lessen. Ik vond het heel erg leuk en mocht als snel ook met de wat meer onervaren ruiters mee de les in. Ik heb nog een hoop te leren, maar ik doe het erg graag en hoop net zo goed te worden als de rest van mijn collega's

Filou 2014Filou: palomino merrie die sinds april 2013 onder het zadel is. Loopt af en toe manege lessen mee voor de ervaring.

Smarty, ik ben de kleinste pony van de manege. Ik ben tevens de pony van Sylvester van der Velden. Omdat hij nog niet zo veel rijdt mag ik ook wat manege lessen lopen. Ik vind het erg leuk om stil te gaan staan om te gaan poepen. Springen en dressuur vind ik beide erg leuk, carrousel is wel wat moeilijker voor mij. Ik heb met mijn korte beentjes wat moeite om mijn "grote" collega's goed bij te houden.

Moneypenny 2014Moneypenny, een grote bruine E pony merrie. In het verleden heb ik Z2 dressuur en B springen gelopen. Soms ben ik nog wel eens wat fanatiek ondanks dat ik de 17 al gepasseerd ben.